Bala… što? Balayage.
7 listopada, 2018 Blog, Novosti Nema komentara

Balayge… Neizostavna riječ u svakom salonu! Od kada je došao u frizerski svijet, balayage je sigurno jedan od izraza koji se nekoliko puta dnevno spomenu u salonu. Još uvijek je popularan, bez obzira kako vrijeme prolazi, trendovi se mijenjaju, a također i on. Njegov specifičan naziv dolazi od francuske riječi „balayer“ što znači mesti ili četkati. Ova popularna tehnika bojenja stvara efekt koji ste sami željeli – i izgleda posve prirodno!

Zašto ga volimo?

Zanimljiv je njegov krajnji rezultat koji je se dobiva upravo načinom nanošenja- četkanjem na deblje natapirane pramenove. Prvo se smatralo da je rezerviran isključivo za plave kose koje bi upravo tehnikom balayage-a dobile osjenčane nijanse kao sa plaže. S vremenom, kako smo ga prihvatili tako se počeo primjenjivati za sve nijanse kose, pa tako može jednako lijepo prikazati paletu smeđih kao i crvenih tonova. Jednostavno, to je tehnika koja čini svaku kombinaciju mogućom.

Kako ga održavamo?

Kosu koja je bojana blayage tehnikom, održavamo također jednom mjesečno tako da bojamo samo izrast uz sam korijen kose, a na ostatak stavljamo preljev. Zahvalan je za održavanje i nisu mu potrebna česta izlaganja kemijskim procesima.

Koja dužina kose je najbolja za balayage?

Od kratke frizure do ravne ili kovrčave kose – tehnika balayage dobro pristaje svim frizurama. Balayage je tehnika slobodnog bojenja koja dopušta da se pramenovi oboje ovisno prema frizuri i teksturi kose za svakoga individiualno. Naravno, najimpresivniji i najbolji efekt se postiže na dužoj kosi. Što je kosa duža ,obojeni pramenovi se mogu kreativnije postaviti u frizuri. Dodatni plus je što, kretnja duge i raspuštene kose stvaraju profinjenu i živahnu igru boja.

Kako njegujemo balayage?

Kako je kosa bojana u balayage na vrhovima najsvjetlija potrebno je obratiti pažnju na njih te ih hraniti uljem i maskama te povremenim šišanjem.

 

Volimo balayge kao i Vašu kosu. Vidimo se u Artisu! Zanima vas kako vaša kosa može izgledati svaki dan kao da je iz salona? Više o tome na našem prošlom blogu.

Written by artis