Kako njegovati kosu preko ljeta?
25 srpnja, 2018 Blog, Novosti Nema komentara


Kako njegovati kosu preko ljeta?

Tijekom ljeta najviše se brinemo za kožu. Hidratiziramo je, štitimo kremama za sunčanje, radimo kućne maske koje će koži dati sve potrebne vitamine i minerale… Pronađemo milijun načina da se za kožu pobrinemo najbolje što možemo.

A što je sa kosom?

Vaša kosa zahtijeva dodatnu pažnju po ljetnim vrućinama. More, sol i jako sunce učinit će je naizgled ljepšom, no prvi pomniji pogled otkrit će da je suha i oštećena. Kako ljeti vjerojatno ne posjećujete frizerske salone, otkrivamo vam kako možete sami njegovati kosu

I najzdravija kosa, a to je svakako ona koja nije često kemijski tretirana i ona koja se redovito šiša, je u ljetnim mjesecima izložena suncu koje ju oštećuje. Pravi je trenutak da u gomili stvari koje spremamo za godišnji odmor ponesemo i nekoliko preparata za kosu. To mogu biti razne maske za kosu, njegujući regeneratori, suha ulja kao i šeširi. Prirodna ulja dubinski njeguju kosu i njezino vlasište, daju potrebnu zaštitu te sprječavaju nastanak prhuti i suhoće vlasišta. Suhoća vlasišta se većinom javlja tijekom ljetnih mjeseci kao rezultat prekomjernog znojenja vlasišta.

Prevencija je pola zdravlja!

Preporučamo Vam da izaberete neki od tih proizvoda i da budete redoviti, vidjet ćete razliku, a i kosa će Vam biti zahvalna.  Prije izlaska van svakako nanesite tanak sloj biljnog ulja na kosu, a tijekom intenzivnog sunčanja možete nanijeti i preparat za njegu kose sa zaštitnim UV-faktorom.

Kod kemijski tretirane kose važno je da ulje nanosite ujutro prije odlaska na plažu gdje ćete biti izloženi sunčevim zrakama. Obnavljajte količinu ulja i preko dana, a navečer kada ju isperete od soli također ju nahranite.Maske koje mogu biti prva pomoć dovoljno je da stavite jednom u tjedan dana ili češće po potrebi.

Izbjegavajte vezati i češljati kosu dok je mokra! Kada se vratite sa godišnjeg odmora svakako nam se javite. Jer Vaša kosa zaslužuje najbolje.

 

 

Written by artis