Ispucali vrhovi
6 lipnja, 2019 Blog, Novosti Nema komentara
Ispucali vrhovi ? Djevojkama s dugom kosom  ispucali vrhovi nažalost vrlo često nisu stran pojam. Stručnjaci naglašavaju da je kosu potrebno redovito šišati, otprilike svakih 5-8 tjedana, no najčešće se baš i ne držimo ovog pravila u želji da kosa što brže naraste. Rezultat toga – ispucali vrhovi, osobito kod osoba koje i inače vode borbu s suhom kosom. 

Ispucali vrhovi također nastaju i utjecajem sunca i vjetara, ali to nije sve: bojenje kose, izbjeljivanje kose ili trajno uvijanje kose, upotreba oštrih ćešljeva ili četaka koje kidaju vlasi, prečesta upotreba zagrijanih uvijača za kosu ili sušenje kose pretoplim zrakom iz sušila za kosu. Svi navedeni uzroci vrlo brzo isušuju prirodna ulja u kosi koja joj daju podatnost i sprječavaju njezinu lomljivost.
Već svi znamo bolje spriječiti nego liječiti, ali kad je šteta već počinjena, kod kose nema laganog i brzog popravka.

Uvijek je jedini pravi lijek ošišati ispucale vrhove, a kada je šišanje završeno kreće drugi dio puta. Svakako, najbolje je upotrijebiti serum za kosu ili biljna ulja. Serumi i ulja će zagladiti vrhove vaše kose i učiniti ju glatkom i mekom. Biljna ulja ujedno će i nahraniti vašu kosu, što će usporiti njezino isušivanje i daljnje pucanje vrhova.
Ulja, serum ili balzam je potrebno upotrebljavati najmanje jednom tjedno sve dok kosa ne povrati zdrav izgled. 

Ako spadaš u skupinu narodne medicine umjesto upotrebe posebnog balzama, također možeš zagrijati dvije ili tri žlice maslinovog ulja, utrljati ga u vlasište i raščešljati kroz kosu. Nakon toga, trebaš omotati ručnik oko glave i ostaviti 15 minuta kako bi se se ulje dobro upilo. Kada ovaj mali kućni tretman završi, opereš kosu blagim šamponom i ispereš.
Home-made pakung (tretman za dubinsku njegu kose) je isto dobra ideja. Jedan žumanjak pomiješaš s dvije žlice maslinovog ulja. U tu smjesu dodatno staviš još jednu žlicu meda. Smjesu mješaj sve dok ne postane kremasta, a zatim ju lagano umasiraj u tjeme. Nakon pola sata kosu isperi mlakom vodom i pusti da se osuši na zraku.

Imate li vi prijedlog kako njegovati ispucale vrhove ili još bolje provjereni recept? Čekamo vas. 

Svakako pročekiraj i naš prošli blog.

🙂
Written by artis