Kosa kao iz salona?
20 rujna, 2018 Blog, Novosti Nema komentara

Kosa kao iz salona? Kako bi bilo lijepo svaki dan imati frizuru kao da je iz frizerskog salona…. Da to je nešto što mnogi od nas pomisle svakog jutra kada se pogledaju u ogledalo. Slušajući Vas svakodnevno u salonu o Vašim željama i potrebama odlučili smo Vam predstaviti neke osnovne frizure koje bi Vam mogle olakšati Vaša užurbana jutra, a slijedeći puta kada dođete na frizuru sve možete prokomentirati sa svojim frizerom te neke od proizvoda kupiti i kod nas. Kose dijelimo na kratke, polu duge i duge te ravnu, valovitu i kovrčavu. Bez obzira na oblik lica svaki tip kose voli određeno šišanje. Nadamo se da će Vam naši savjeti biti korisni. 

1. VOLUMEN

Kako bismo postigli maksimalni volumen kod frizure kosu sušimo pogledom prema dolje, a prije samog sušenja nanosimo proizvod- najčešće pjenu ili sprej za volumen na sam korijen.  Nakon toga oblikujemo željenu frizuru koju možemo dovršavat četkom i izvlačenjem ili ju jednostavno ostaviti da se osuši na zraku i onda postižemo messy izgled.

 

2. RAVNA KOSA

To je svakako jedna od najjednostavnijih frizura, ali kod nekih neposlušnih kosa upotrebljavamo preprate koji nam pomažu. U velikom broju proizvoda koji postoje na tržištu, mi bismo izdvojili smooth linije za zaglađivanje i lakše rasčešljavanje. Imate li dugu kosu, pratite njezinu prirodnu strukturu.

3. KOVRČAVA KOSA

Ako imate prirodno kovrčavu kosu i volite ju takvu, uvijek vodite računa da kosa bude postepeno ošišana. Svi smo barem jednom poželjeli biti kovrčavi na jedan dan, te najčešće u toj frizuri uživamo na moru kada prirodne kovrče naprave more, sol i sunce.  Kako bismo dobili taj efekt i nakon povratka sa mora potreban nam je difuzor kod sušenja kose te linija proizvoda koja ima oznaku curl. Ta linija nam pomaže da su kovrče dugotrajnije, a kosi koja je prirodno kovrčava da one bude lijepo oblikovane i sjajne.

Ako su Vam ovi savjeti bili korisni možete pročitati još neke od naših savjeta na linku.

 

Written by artis